Gevelbekleding

De gevelbekleding van LoCra draagt het FSC-label en is vervaardigd uit MEDITE TRICOYA EXTREME. Onze gevelbekleding is uniek op de Belgische markt.

Gevelbekleding

Net als LoCra-dakgootbekleding, draagt ook de LoCra-gevelafwerking het FSC-label en is de bekleding geassembleerd uit MEDITE TRICOYA EXTREME. Dit maakt de LoCra-bekleding uniek op de Belgische markt.

MEDITE TRICOYA EXTREME is een extreem duurzaam MDF en heeft een gegarandeerde levensduur van maar liefst 50 jaar bovengronds en 25 jaar ondergronds. Het product maakt gebruik van een gepatenteerde hout-acetyleringstechnologie en een gemodificeerd vezelplaatproductieproces, met een superieure dimensiestabiliteit en duurzaamheid als resultaat. Zelfs onder de meest veranderde weersomstandigheden.

Vormstabiel

MEDITE TRICOYA EXTREME biedt een oplossing voor opdrachtgevers en gebruikers die te maken hebben met een natte of vochtige omgeving of met toepassingen die voortdurend blootstaan aan het weer. De panelen worden afgewerkt met een UV-bestendige renolit-folie en kunnen zo gecombineerd worden met de buitenschrijnwerkerij van uw ramen. Ook conventionele, watergedragen lakken kunnen toegepast worden. De MDF-plaat barst en/of splijt niet, blijft zowat in alle richtingen vormstabiel en is schimmelbestendig.

Lage onderhoudskosten

Zagen, coaten, verven, schuren, verlijmen, bewerken en bevestigen, MEDITE TRICOYA EXTREME kan perfect behandeld worden zoals elke andere kwalitatieve MDF. MEDITE TRICOYA EXTREME wordt door de Britse BRE (Building Research Establishment) gecatalogeerd onder duurzaamheidsklasse 1. De hoge stabiliteit en duurzaamheid zorgen bovendien ook voor lagere onderhoudskosten.