Hoe het begon

Met een vader die ingenieur was én een gepassioneerde schrijnwerker als oom, is het niet eens zo vreemd dat Lode Craenen, oprichter van Locra, koos voor een carrière binnen de bouwwereld. Reeds in zijn jaren als vertegenwoordiger van raam- en deurprofielen had hij zijn eigen visie op productontwikkeling. ‘En vooral dat ligt eigenlijk aan de basis van de oprichting van Locra’, vertelt Lode Craenen. ‘Ik wilde werken met duurzame producten zónder in te boeten op de kwaliteit.’

Innovatieve producten met meerwaarde

De bouwwereld is van nature nog steeds vrij conservatief. Zowel klanten als professionals zijn vaak terughoudend om te kiezen voor innovatieve producten en technieken.

Gedreven door een uitgesproken passie voor de ontwikkeling van innovatie producten uit nieuwe grondstoffen, creëert en realiseert Locra al meer dan 10 jaar ecologisch verantwoorde toepassingen voor de bouwmarkt. Van raamafwerking, dakgootbekleding en gevelafwerking tot vensterbanken en zelfs tuinschermen en terrasplanken. Locra beschikt enerzijds over een eigen productie, anderzijds wordt er samengewerkt met een aantal gelijkgezinde productiebedrijven.

 

Lode Craenen: ‘Ik ben er van overtuigd dat we op vlak van innovatiezin niet moeten onderdoen voor internationale concullega’s. Het verheugt me dan ook dat ik vaker en vaker hoor “We werkten al jaren met het product dat we gewoon waren, hadden we dít maar eerder geweten”. En het is daarvoor dat je het doet natuurlijk’.

Wil je weten waar Locra nog meer voor staat?