Wie zijn we?

Innovatieve familiebedrijven, zoals Locra er eentje is, doen al eens denken aan het Gallische dorp van Asterix. Ze innoveren niet met de schaal en de kracht van sommige multinationals, maar houden met hun innovaties en visie op lange termijn wel geduldig stand. 

Met meer dan 20 jaar ervaring op de teller als salesmanager en zaakvoerder op de bouwmarkt, hield Lode Craenen (zoon van een ingenieur en een gepassioneerde schrijnwerker als oom) in 2011 LoCra boven de doopvont. Vandaag, meer dan 10 jaar later, beschikt Locra over één van de ruimste assortimenten afwerkingsproducten en geniet het door zijn flexibiliteit en wendbaarheid van een hoge waardering binnen de verschillende domeinen van de bouwsector.

Waarom Locra?

Expertise vanuit passie voor innovatie. 

Gedreven door een uitgesproken passie voor de ontwikkeling van innovatieve producten uit nieuwe grondstoffen, creëren en realiseren we bij Locra ecologisch verantwoorde toepassingen voor de bouwmarkt. Van raamafwerking, dakgootbekleding en gevelafwerking tot vensterbanken en zelfs tuinschermen en terrasplanken: in alle facetten beschikken we over de juiste expertise. 

Een duurzame economie 

Waar economie en ecologie hand in hand gaan, daar ligt de toekomst. Eén van de grootste uitdagingen in onze samenleving, en binnen Locra, ligt in het verlengen van de levensduur van onze producten. Grondstoffen zijn immers niet onuitputbaar en het ontginnen ervan vraagt heel wat van onze natuur. Locra ondersteunt elke initiatief dat goed is voor onze planeet. 

Zo gebruiken we enkel hout dat 100% recycleerbaar is én dat wordt vervaardigd van bomen uit duurzaam beheerde bossen, liefst in België (FSC®label). Voor de productie, opslag en transport gebruiken we uitsluitend groene energie. Bovendien verkleinen we door het aanleveren van maatwerk de afvalstroom van restproduct. 

Snel en wendbaar 

Als middelgroot familiaal bedrijf weten we ons op de Belgische markt al meer dan 10 jaar te onderscheiden door een persoonlijke begeleiding op maat van ieders project, groot of klein. Door enerzijds te beschikken over een eigen productie en anderzijds te kiezen voor gerichte samenwerkingen, zijn we op elk moment in staat snel (en volledig op maat) in te spelen op de steeds veranderende behoeftes op de bouwmarkt. 

De hoogste kwaliteit
De hoogste kwaliteit

Bij Locra ben je altijd verzekerd van de beste en meest duurzame oplossing. Onze materialen zijn onmiddellijk leverbaar uit ons stockassortiment en worden door Locra volledig op maat van jouw specifieke project afgeleverd. 

De meest innovatieve producten
De meest innovatieve producten

Bij Locra staan we garant voor de meest exclusieve afwerkingsproducten op de markt. Vanuit de nieuwste technologieën en beschikbare grondstoffen bedenken en ontwikkelen we inhouse voortdurend duurzame verbeteringen aan ons productgamma én onze productieprocessen. En daar profiteer jij als professional én als particulier van. Project na project. 

Het familiale karakter
Het familiale karakter

Bij Locra zijn klantvriendelijkheid én bereikbaarheid geen loze begrippen. Je beschikt over een vaste contactpersoon die je ondersteunt én die altijd instaat voor een snelle, eerlijke en duidelijke communicatie. En voor de nodige flexibiliteit. Want als geen ander weten we hoe belangrijk wendbaarheid is in jouw bouwproject, groot of klein. 

Onze groei

2011: LoCra interieur, Lignodur® venstertabletten topline LD 36 + masterline LD 40, Lignodur® terrafina terrasplanken 

2013: Lignodur® terrafina tuinschermen 

 

2017: LoCra gevel-en dakgootbekleding uit Medite Tricoya® Extreme 

2018: LoCra deurpanelen 

2022: Lignodur terrafina® terrasplanken / Massiv lounge Supersize

2024: Uitbreiding gamma Locra Gevelbekleding met Kunststof en Aluminium. Uitbreiding gamma Locra Dakgootbekleding met Kunststof 

Bij Locra staan we naast je, bij elk bouwproject, klein of groot.

Ontdek gerust wat we je te bieden hebben of neem contact op voor meer info óf voor ondersteuning. Wij helpen je graag met het realiseren van jouw droomproject! 

 

Tot gauw.

Lode, Kristel, Ruth en Stefan